Αχίλλεια ένα βότανο με πολλές φυσικές ιδιότητες

Τονωτικό, αντιπυρετικό, ανθελμινικό, ιδανικό για το κρυολόγημα

Η Αχίλλεια είναι πολυετές αυτοφυές φυτο που συναντάται σε όλη την Ευρώπη την Ασία και τη βόρεια Αφρική. Το ύψος της μπορεί να φτάσει μέχρι τα 80 εκατοστά. Ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου. Η ονομασία της είναι Achillea millefolium. Ωφείλει το όνομά της στον ήρωα Αχιλλέα. Σύμφωνα με τη μυθολογία η θεά Αφροδίτη, κλαίγοντας τον συμβούλεψε να δέσει την πληγή του με αυτό το φυτό,  για να σταματήσει την αιμορραγία όταν πληγώθηκε από το δόρυ του Πάρη.  Από αυτόν τον μύθο το φυτό έχει και την ονομασία το "δάκρυ της Αφροδίτης "

Ως βότανο χρησιμοποιείται ευρύτατα στη βοτανοθεραπεία.

Παραδοσιακά θεωρείται ότι είναι αιμοστατικό και έχει την ιδιότητα να σταματά την αιμορραγία, είναι επουλωτικό με εξωτερική χρήση καθώς και ιδανικό για την τριχόπτωση.

Επιπλέον είναι  ορεκτικό, τονωτικό,  αντιπυρετικό,  αντισπασμωδικό, διουρητικό, ιδανικό σε περιπτώσεις ακμής και έρπητα, ανθελμινθικό και ιδανικό για το κρυολόγημα. Θεωρείται ότι βοηθάει στη ρύθμιση της περιόδου, στη δυσμηνόρροια και στους σπασμούς της μήτρας. Ανακουφίζει τους πόνους από ρευματισμούς και απο αρθριτικά.